Logo

ÕPI KODUST LAHKUMATA SIIN- JA SEALPOOL PIIRI!
MTÜ Koduõpetaja

Privaatsuspoliitika

Privaatsusteade

MTÜ Koduõpetaja põhitegevusala on eesti keele õpetamine.

Siinses privaatsusteates selgitame, kuidas kogume ja kasutame klientide ja koostööpartnerite (edaspidi teie) isikuandmeid ja millised on teie õigused seoses oma isikuandmetega. 

 

1. Isikuandmete vastutav töötleja

MTÜ Koduõpetaja (registrikood 80597727)
Aadress: Kristalli 7-13, Tartu 50145

E-post:  koduopetajake@gmail.com

 

2. Milliseid isikuandmeid töödeldakse?

Keeleõppe teenuste osutamiseks küsime klientidelt ja koolitusel osalejatelt järgmiseid andmeid:

  • ees- ja perekonnanimi;
  • isikukood;
  • kontaktandmed (telefon, e-posti aadress).

Neid andmeid kogume ja kasutame täitmaks õigusaktidest tulenevaid kohustusi, sõlmitud lepinguid ning meie poolt võetud kohustusi (nt koolitusega seonduva info ja koolitusmaterjalide edastamine, arvete saatmine jms).

Täiskasvanute koolituse seadusest tulenevalt peame väljastama koolitusel osalenutele tõendid ja tunnistused, millel tuleb kajastada muuhulgas koolitusel osalenud isiku nimi ja isikukood.

Klientide ja koolitusel osalejate kontaktandmeid kasutame ka turunduslike teadete (nt koolituspakkumiste) edastamiseks, kuid seda vaid juhul, kui meile on selleks antud nõusolek. Nõusoleku saab tagasi võtta ning seejärel teateid enam ei edastata. Nõusoleku andmine ei seostu võimalusega koolitustel osaleda või muid teenuseid kasutada.

Arve koostamiseks vajame kliendi ja koolitusel osaleja nime ja e-posti aadressi.

Kõikide teenustega seonduvalt töötleme oma klientide kohta ka järgmisi andmeid:

  • sõlmitud lepingud ja esitatud tellimused;
  • maksekohustuste täitmise andmed;
  • lepingutega seonduv kirjavahetus.

Neid andmeid vajame omamaks lepingulistest suhetest ülevaadet ning loomaks võimalusi sõlmitud lepinguid ja esitatud tellimusi nõuetekohaselt täita, samuti kajastamaks raamatupidamises korrektselt osutatud teenuste andmeid. Need andmed on ka vajalikud võimalike õigusvaidluste lahendamisel (tegemist on meie õigustatud huviga).

Koolitusteenuse pakkumise käigus töötleme järgmisi klientide isikuandmeid:

  • koolituse nimetus, millele on meie kodulehe veebivormi kaudu või muul viisil registreeritud;
  • varem läbitud MTÜ Koduõpetaja koolitused (sh koolituste läbimise kohta väljastatud tunnistused ja tõendid);
  • makstud koolitustasud, mida kasutame tulumaksuseadusest tuleneva teavitamiskohustuse täitmiseks (igal aastal esitame Maksu- ja Tolliametile andmed füüsiliste isikute poolt tasutud koolituskulude kohta, mille suhtes rakendub tulumaksusoodustus);
  • koolitusel osalemise ja sealt puudumise andmed, sest õppekava täitmise mahust sõltub, kas meil on õigus väljastada koolituse läbimist tõendav dokument või mitte (alus: täiskasvanute koolitamise seadus).

Isikuandmete töötlemine sõltub sellest, mis andmeid kliendid ja koostööpartnerid meile avaldavad ja milliseid andmeid meil teenuste osutamiseks ja kohustuste täitmiseks vaja läheb.

 

3. Kellega me teie isikuandmeid jagame?

Isikuandmete edastamisel järgime minimaalsuse põhimõtet. See tähendab, et edastame andmeid vastuvõtjale vaid mahus, milleks see on andmete kogumise ja edastamise eesmärki silmas pidades õigustatud ja vajalik.

Kui koolitusel osaleja ei ole ise maksja ehk lõpptellija, edastame tema kohta andmed koolituse lõpptellijale (nt tööandja, Töötukassa). Lõpptellijal on õigustatud huvi saada andmeid selle kohta, mille eest ta on tasu maksnud. Lõpptellijale edastame registreerimislehed või individuaalsed osavõtulehed, millelt nähtub koolitusel osaleja nimi, isikukood, koolitusel osalemise aeg ja koht ning osaleja allkiri. Samuti on lõpptellijal õigus saada ärakiri koolituse läbimist tõendavast tunnistusest või tõendist.

Koolitusel osalejate kohta andmed (ees- ja perekonnanimi, vajadusel ka isikukood) edastame koolitust läbiviivale lektorile, kuna tema ülesanne on kontrollida, kas koolitusel osalevad registreeritud isikud ning kes registreeritud isikutest on kohal.

Postisaadetiste lähetamiseks edastame posti- või kulleriteenuse pakkujatele kliendi nime, aadressi ja vajadusel ka telefoninumbri.

E-posti aadressi ja telefoninumbrit kasutatakse turundusteadete saatmiseks, kui klient on andnud vastava nõusoleku. Kui isikuandmeid töödeldakse otseturunduse eesmärgil, on kliendil õigus oma isikuandmete nii algse kui ka edasise töötlemise, sealhulgas otseturundusega seotud profiilianalüüsi tegemise suhtes igal ajal vastuväiteid esitada.

Võime oma teenuste pakkumisel kasutada ka muid abistavaid teenuseid (nt infotehnoloogia- ja õigusteenused). Kõik teenusepakkujad on meie volitatud andmetöötlejad, kellel on õigus töödelda meilt saadud isikuandmeid üksnes teenuse osutamiseks vajalikus ulatuses ning üksnes meie poolt etteantud reeglite ja juhiste põhjal.

Maksekohustuste rikkumise korral võime edastada andmed võlgnevuste kohta (sh kliendi isikukood, maksehäire tekkimise ja lõppemise kuupäev ning summa) maksehäireregistrisse.

Kohustuste rikkumisega seotud andmeid võime oma õiguste ja huvide kaitseks edastada ka inkassoettevõtetele, õigusteenuse osutajatele, kohtutele ja muudele isikutele ja asutustele, kes tegelevad vastavate nõuete menetlemisega.

Oma klientide koolitustel osalejate kohta peame esitama andmeid järelevalve- ja korrakaitseasutustele, kui meilt seaduslikul alusel selliseid andmeid nõutakse (nt Haridus- ja Teadusministeerium, Tarbijakaitseamet, Andmekaitse Inspektsioon vms) või kui esineb olukord, mil oleme seadusest tulenevalt kohustatud ise neid andmeid esitama (nt informatsioonikohustuse täitmine Maksu- ja Tolliametile jms).

 

4. Kuidas me teie isikuandmeid hoiame?

Töölepingutes ja käsunduslepingutes on ette nähtud kliendiandmete saladuses hoidmise kohustus. MTÜ Koduõpetaja rakendab asjakohaseid füüsilisi, organisatsioonilisi ja infotehnoloogilisi turvameetmeid, et kaitsta isikuandmeid juhusliku või ebaseadusliku hävitamise, kaotsimineku, muutmise või loata juurdepääsu ja avalikustamise eest.

Juurdepääs isikuandmetele on MTÜ Koduõpetaja töötajatel ja käsundisaajatel, kes saavad isikuandmetega tutvuda selleks, et lahendada kliendiküsimusi või veebilehe kasutamisega seonduvaid tehnilisi küsimusi.

 

5. Kui kaua me andmeid säilitame?

Isikuandmete, sealhulgas isikuandmeid sisaldavate dokumentide säilitamisel lähtume põhimõttest, et andmeid säilitame seni, kuni see on vajalik eesmärgi täitmiseks, milleks andmeid kogusime või kuni andmete säilitamine on seadusest tulenevalt kohustuslik.

Meie poolt kogutavad isikuandmed, mis on seotud sellega, kellele ja kuidas me oleme teenust osutanud, võivad omada tähendust ka õigusvaidlustes. Seega oma õigustatud huvide kaitsmiseks lähtume nende andmete säilitamisel maksimaalsetest aegumistähtaegadest.

 

6. Millised on teie õigused seoses isikuandmete töötlemisega?

Isikuandmete kaitset reguleerivatest õigusaktidest (eelkõige Euroopa isikuandmete kaitse üldmäärusest nr 2016/679) tuleneb andmesubjektidele mitmeid õigusi, millest anname teile alljärgnevalt kokkuvõtliku ülevaate:

  • õigus andmetega tutvuda (õigus teada, milliseid andmeid meil teie kohta on kogutud, mis eesmärgil neid töödeldakse, kellele andmed avalikustatakse, kui kaua andmeid säilitatakse);
  • õigus andmete parandamisele (õigus nõuda teid puudutavate isikuandmete parandamist juhul, kui need on ebaõiged või mittetäielikud);
  • õigus andmete kustutamisele (eelkõige siis, kui meil ei ole neid enam vaja või kui võtate tagasi meile andmete töötlemiseks antud nõusoleku ja puudub muu alus andmete edasiseks töötlemiseks);
  • õigus esitada vastuväide isikuandmete töötlemise osas;
  • õigus töötlemise piiramisele (teatud juhtudel õigus keelata või piirata oma isikuandmete töötlemist teatud ajaks, nt kui olete esitanud vastuväite andmetöötluse osas);
  • õigus võtta isikuandmete töötlemiseks antud nõusolek osaliselt või täielikult tagasi, kui andmete töötlemise aluseks oli teie nõusolek (sh õigus keelata oma andmete töötlemine otseturustuseks);
  • saada isikuandmeid struktureeritult ja elektrooniliselt üldkasutatavas masinloetavas formaadis ning edastada need andmed teisele teenusepakkujale (välja arvatud juhul, kui tegemist on andmetega, millele ülekandmisõigus ei kohaldu);
  • pöörduda isikuandmete töötlemise nõuete rikkumise korral Andmekaitse Inspektsiooni või kohtu poole.

 

7. Privaatsusteate muutmine

MTÜ Koduõpetaja võib seda privaatsusteadet ühepoolselt muuta. Teeme seda eelkõige siis, kui muutuvad õiguslikud regulatsioonid või meie enda töötlustoimingud.

Privaatsusteate muutmisest teavitame teid oma veebilehel.

Kehtiv privaatsusteade on alati kättesaadav meie veebilehel.

 

Copyright 2022 MTÜ Koduõpetaja